15 Eylül 2009 Salı

Çıldırtan hata

Audrey Serrano, HIV taşımadığını öğrendiğinde öfkeden çılgına dönerek doktorlarına dava açtı!

ABD'li Audrey Serrano'nun dünyası, dokuz yıl önce başına yıkıldı. O zamanlar 32 yaşında olan Serrano'ya Fitchburg'daki bir hastanede
Eliza testi yapıldı ve genç kadına HIV pozitif tanısı kondu. Hemen tedaviye başlandı.
Dokuz yıl boyunca HIV tedavisi gören kadın, geçen haziran dosyalarını incelerken bir kâğıdın tepesinde 'HIV negatif' ibaresini görüp şüphelendi. Hazirandan bu yana yaptırdığı altı testte 'HIV negatif' çıkan Serrano, habere sevinemedi, çılgına döndü. Tedavi gördüğü doktor ve hastaneye dava açan Serrano'nun dava dilekçesine göre, genç kadın boş yere HIV tedavisi gördüğü için günde 20 tane hap almak zorunda kaldı, yan etkiler nedeniyle bağırsakları iltihaplandı, kolit oldu. Ardından depresyona girdi. Çok geçmeden HIV teşhisinden üç yıl önce veda ettiği şişelere geri döndü. Bu sırada alkollü araç kullanmaktan tutuklandı ve 30 gün hapishanede yattı.
'Eski hasta'nın talep edeceği tazminat miktarı henüz belirlenmedi. Serrano'nun mahkemeye verdiği sağlık kuruluşlarından biri olan Massachusetts Üniversitesi Tıp Merkezi sözcüsü Mark L. Shelton, hastanenin yanlış bir şey yapmadığını, ayrıca davadan haberdar olmadıklarını, sadece Serrano'nun avukatından, hastaneden olabilecek en yüksek tazminatı talep ettiklerine dair bir mektup aldıklarını söyledi. 13 yaşındaki bir kız çocuğu annesi, dul ve işsiz olan Serrano ise "Sürekli ölüm korkusuyla yaşadım, hâlâ çok yorgunum" diyor.