19 Ocak 2010 Salı

Tiyatrosunun açılışında Muhsin Ertuğrul'u öldürdüler!

Harbiye'de İntiharın Genel Provası'nı oynarken, Ümraniye'de seyirciyi öldürdünüz. Muhsin Hoca, size perdenin geç açılmayacağını söylememiş miydi?

İşte Nedim Saban'ın eleştirisi:

Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılışında yurtdışında olduğum için, törene katılamadım. Eleştirilerim, korkularım olmakla beraber Kadir Topbaş'ın İstanbullulara layık bir sahne yaptığını duydum. Kendisine teşekkür etmiyorum. Teşekkür etmiyorum, çünkü İstanbul gibi bir medeniyet beşiği kenti yöneten, bu kadar büyük bir sorumluluk almış kişinin görevidir. Ancak bir İstanbullu olarak onur duyuyorum. Kentimizin yeni bir salona kavuştuğu için gururluyum

İsrail ilişkileriİsrail ilişkileri

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın pazar günü Ankara’yı ziyareti, çok önceden kararlaştırılmıştı. Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le ve ondan önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.
Savunma Bakanı ile görüşme konularından biri, İsrail’den alacağımız pilotsuz keşif uçaklarının teslimi önemli meselesidir. Dışişleri Bakanı ile görüşme ise, iki buçuk saat sürmekle, bu çeşit mülâkatlara nisbetle çok uzadığı için dikkat çekti.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, askerî güçle Hamas’ın hakkından gelmek istiyor. Hamas terör örgütü olduğu, üstelik İran bağımlısı bulunduğu için, her türlü metodun kullanılabileceğini savunuyor. Silâhtan mahrum bir buçuk milyon Gazzeli Arab’a, insanlığın kaldırmayacağı bir politika izliyor. Ama Hamas yerinde duruyor, ona bir şey yapamıyor. Hamas, seçimle geldiği halde, Filistin Devlet Başkanı Mahmûd Abbâs tarafından kabûl edilmiyor, Suriye tarafından korunuyor.
Ankara, Yâser Arafât’ın halefi Mahmûd Abbâs ile Hamas’ın Suriye’nin bir yerlerinde gizlenen şeflerinin arasını bulmayı deniyor. Ancak Arap devletleri gibi Türkiye de bunu başaramadı. Arap devletleri, Hamas’ın Gazze’yi bırakmasına taraftardır.
Türk medeniyet, kültür ve estetiğinin zirvesi olan İstanbul aşkının milletimizi çok duygulandırdığı Başbakan Tayyip Erdoğan, pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti. Oradan Suûdî Arabistan’a geçecek. Faysal Ödülü’nü alacak. Amerika’nın ayrılamaz müttefiki en zengin iki Arap devleti ile Filistin meselesini konuşacağı muhakkaktır. Bu devletlerin, İran’la, dolayısıyla Hamas’la araları olmadığı, Amerika’ya yan çizmeleri mümkün bulunmadığı için, zor bir misyondur. Ancak Gazzelilere insanî yardım yapabilirler.
Bu yardımı zaten yapıyorlar ama, 60 yıl sürdüğü için bıkmış durumdalar. Filistin meselesinin bir 60 yıl daha devam etmesi kuvvetli ihtimalini ben, yıllardan beri defalarca yazdım...

Durum
Yılmaz Öztuna
yilmaz.oztuna@tg.com.tr
19 Ocak 2010 Salı
Kaynak

Ermenistan'dan asılsız iddia...

Ermenistan'daki Cumhuriyet Partisi'nin grup sekreteri , Türkiye'nin Ermenistan Anayasa Mahkemesi´nin gerekçeli kararıyla ilgili yaptığı açıklama hakkında "Türkiye protokollerin imzalanmasını geciktirmek için aradığı yapay neden" yorumunu yaptı.


Anayasa Mahkeme kararının "Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan´ın görüşlerinin hukuki tanımlaması" olduğunu belirten grup sekreteri Eduard Şarmazanov, mahkemenin anayasaya aykırı hiçbir adım atmayacağını söyledi. Bu arada Ermenistan Demokrat Parti Lideri Aram Sarkisyan, Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye ile imzalanan protokollerle ilgili kararının,"Ermeni Dışişleri Bakanlığı’nın hatalarını düzelttiğini" söyledi. Ermeni medyasında çıkan haberlere göre Sarkisyan, "Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin Dışişleri Bakanlığı’nın izin verdiği ve Ermenistan-Türkiye protokollerinde yer alan hataları düzelttiğini" belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin, "sınırın Ermenistan tarafından kapatılmadığını açık bir şekilde belirttiğini" söyleyen Sarkisyan, bunun yanı sıra "Ermenistan´ın Türkiye ile karşılıklı yükümlülükler altına girmediğini ortaya koyduğunu" kaydetti.
Sarkisyan, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla ilgili açıklaması hakkında, "Karar Türkiye´nin vazifesi değil. Türkiye, müzakereleri yavaşlatabilir, hatta protokolleri reddedebilir. Kendimizin ve kendi ülkemizin çıkarına hareket etmemiz gerektiğini anlamamız gerekiyor" dedi.

Referandum Meclis yolunda..

Referandum süresinin 120 günden 45 güne indirilmesini içeren kanun teklifi YSK’nın görüşü doğrultusunda 60 güne düşürülerek benimsendi. 3 saat süren komisyon toplantısında “toplumsal ayrışma”, “Anayasal kurumlara saldırı”, “niyet okuma”, “dayatma”, “Fetret dönemi”, “gizli karargah”a varan gergin tartışmalar yaşandı.