5 Mayıs 2010 Çarşamba

Euro, dolar karşısında erimeye devam ediyor

Euro, dolar karşısında 13 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Portekiz'in kredi notunu, olası bir indirim için değerlendirildiğini açıklamasının ardından euro'nun değeri 1,29 doların altına indi.

Geçen hafta Standard and Poor's da Portekiz'in kredi notunu iki basamak düşürüp negatif izlemeye almıştı.

Moody's'in Portekiz'in kredi notuyla ilgili değerlendirmesi, Yunanistan için oluşturulan 110 milyar euro'luk yardım paketinin, Avrupa'daki borç krizini durdurmaya yetmeyebileceği endişelerini artırdı.

Erzurum- Erzincan Ergenekon Duruşması

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Erzincan'daki silahlı terör örgütü" davasında, iddianamenin okunmasının ardından savunma yapmayacağını belirterek bazı konulara açıklık getirmek istediği için konuştuğunu söyleyen tutuklu sanık Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, komplo kurulduğunu, karşı karşıya kaldığı durumunun kendisini yıldırmayacağını belirtti.
Tutuklu sanıklardan Başsavcı İlhan Cihaner, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, davanın iddianamesini eleştirerek, yargılama sürecinde tezle antitezin karşı karşıya getirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer bu yapılmıyorsa biz burada boşu boşuna konuşmuş oluruz" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan'ın "mal varlığı" TBMM'yi gerdi!

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmelerinde "Başbakan'ın mal varlığı" tartışmaları yaşandı.

Teklifin Askeri Yargıtay ile ilgili 21. maddesi üzerinde söz alan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Ne yaparsanız yapın, yeri göğe yaklaştırsanız da Recep Tayyip Erdoğan ve onunla aynı yolda yürüyenleri Yüce Divan'dan kurtarma şansınız yok. Hortumları kestiniz ama yandaşlarınız için kanal açtınız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oluğunda bir ev, bir kooperatif hissesi, bir arsa ve bir şirketin yüzde 25 hissesine sahip olan Erdoğan, 8 yılda 2 milyar doların üzerindeki servetiyle dünyanın 10 zengin arasına girmiştir" diye konuştu.

İnönü'nün doğduğu evin önünde protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. Cumhurbaşkanı İsmet inönü'yü Hitler'e benzetmesine tepki gösteren CHP Konak İlçe Başkanlığı, İnönü'nün İzmir'de doğduğu evin önünde biraraya gelerek Başbakan'ı protesto etti.