24 Ocak 2010 Pazar

Satıcı'nın gölgesi birlik seçimlerinde

İş dünyası örgütlerinde seçimsiz yıl yok gibi, 2009 yılı bu konuda sakin geçti ancak yeni yılla birlikte birçok örgütte seçim var. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin yeni başkanı Cem Negrin oldu. TÜSİAD'da da ikinci kadın başkan dönemi geçen hafta Ümit Boyner'le başladı. Yıl içinde Birleşmiş Markalar Derneği, TİSK, TÜGİK de seçimlerini yapacak.
Kuşkusuz en heyecanlı ve çekişmeli seçimler her zaman olduğu gibi ihracatçı birliklerinde olacak. Farkında mısınız mali kaynakları kısıtlı olan derneklerin seçimlerinde rekabet çok hatta bazen başkan adayı bile bulunmuyor oysa yarı resmi yarı özel örgütlerde kıran kırana çekişme oluyor. Nedeni bütçeleri olabilir mi?
Konumuza dönelim... İhracatçı birlikleri ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimleri 2008 yılında yapılmıştı. Ancak 2009 Temmuz ayında çıkan TİM yasası nedeniyle seçimlerin yenilenmesi gerekiyor. Mart ve nisan aylarında birliklerin haziranda ise TİM seçimi var. Seçime çok var ama kulisler aylar öncesinden başladı. Neredeyse her birlik başkanının karşısına bir aday çıkacak gibi görünüyor. Bu rekabetin gizli kahramanı ise Oğuz Satıcı. Malumunuz Oğuz Satıcı, iki dönem TİM başkanlığı yaptı, üçüncü döneme hazırlanırken birlik başkanlarının baskısı nedeniyle çekilmek zorunda kaldı. Hatta birlikte çalıştığı arkadaşları rakip olarak karşısına çıktı. Satıcı, AKP'den İstanbul Bakırköy'den belediye başkan adayı oldu, kazanamadı. Bir ara adı İstanbul 2010 Ajansı için geçti ancak o da gerçekleşmedi. Satıcı, şu günlerde mesaisini başka bir seçime harcıyor.

İstanbul'un Kar'a yazısı

Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir ve Kasımpaşa-Bursaspor maçları ileri bir tarihe ertelenirken, Siyah-Beyazlı yönetici Bülent Deriş'in 'Bu sahada futbol değil, ancak kar topu oynanır' sözü günü özetledi.

Sokakta yürümenin bile imkansız hale geldiği İstanbul'daki soğuk hava, kar yağışı ve fırtına yüzünden Süper Lig'de dün oynanması gereken Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa-Bursaspor maçları ileri bir tarihe ertelendi. Maçların dün oynanaması yüzünden futbol takvimi alt üst olacak. Beşiktaşlı yönetici Bülent Deriş, İnönü Stadı'nın zeminini temizlemek için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak kar yağışının zemini yeniden kapladığını söyledi. Deriş, hava koşulları karşısında yaşadıkları olumsuz durumu, 'Bu hava şartlarında kar futbol oynamayı etkiliyor. Temizliyoruz ama kısa bir süre sonra zemin yeniden karla kaplanıyor. Çok temizleyince de alttaki zemin buz oluyor. Bu şartlarda bu statta futbol değil ancak kar topu oynanır' sözleriyle özetledi.

Seko.Tk

Sizlere bu yazımda seko.tk'dan bahsedeceğim.Seko adında bir arkadaşın açtığı ve özgün yazılar ile bizleri aydınlattığı bu blogda webmasterlar ve ziyaretçiler için güzel hizmetler mevcuttur.Seko.tk hizmetlerini incelemek gerekirse sırasıyla sizlere açıklayayım.

1.Site bilgileri ve Seo analizi

Seko.tk bu hizmeti ile web sitelerinin Google Pagerank değerini,Alexa Rank değerini,google backlink sayısını,google indeks sayısını,bing index sayısını,yahoo backlink sayısını,yahoo indeksini dmoz kaydı olup olmadığını ve google bot son ziyaretini öğrenebilirsiniz.

2.Domain sorgulama

Seko.tk domain sorgulama hizmetide veriyor.5 saniye gibi kısa bir sürede .com .net .org .info ve .biz 5 adet domainin dolu veya boş olup olmadığını gösteriyor.Ayrıca sitelerin whois bilgisini gösteriyor.Buda yetmiyormuş gibi tek tuşla dolu olan siteye gitme imkanıveriyor.Evet seko.tk domain sorgulama hizmeti webmasterlar için çok kullanışlıdır.

3.Otomatik link kontrol

Webmasterlar için en güzel hizmet bence budur.Hepimiz link değişimi yaparız.Üç beş çakal yüzünden tüm değişim yaptığımız siteleri kontrol ederiz.İşte seko.tk bu hizmeti ile siz sadece değeişm yapıtğınız siteleri yazıyorsunuz sonra bulunacak link'i yazıyorsunuz ve 5 ila 20 saniye arası souçlar karşınıza geliyor.

4.Günlük burç yorumları

Seko.tk diğer hizmeti sizler için günlük burçlar ve günlük burç yorumlarıdır.
Günlük burç yorumları,burç yorumları,yay burcu,oglak burcu,kova burcu,balik burcu,koc burcu,akrep burcu,boga burcu,ikizler burcu,yengec burcu,basak burcu,aslan burcu,terazi burcu için günlük yorumları okuyabilirsiniz.

5. Youtube ve yasaklı sitelere giriş

Seko.tk sizlere bir diğer güzel hizmeti Youtube ve yasaklı sitelere giriş'tir.İzlemek istediğiniz bir video var ama youtube de o zaman www.seko.tk/youtube-giris/ giriyor ve giremediğiniz site adını yazıp giriyorsunuz.

6. İp adresi öğrenme

Seko.tk diğer hizmeti ip adresi öğrenme hizmetidir.Eğer bilgisayarınızın ip adresini bilmiyor ve ip adresim nedir diye merak ediyorsanız. www.seko.tk/ip-adresim-nedir/ adresine girip ip adresinizi öğrenebilirsiniz.

7. Güncel altın fiyatları

Seko.tk sizlere diğer güzel hizmeti günlük altın fiyatlarını sizlerle paylaşmasındır.Güncel altın fiyatlarını takip edebileceğiniz kaliteli www.seko.tk gezmenizi öneririm