5 Kasım 2009 Perşembe

Mogan'da Balık Ölümleri

Mogan Gölü'nde balık ölümleri bitmiyor.

Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü’nde balık ölümleri her geçen gün artıyor. Geçmiğimiz haftalarda yaşanan çok sayıda balık ölümlerinin ardından bugün de balıklar kıyıya toplu şekilde vurdu. Çevreciler bu duruma büyük tepki verdi.

Elbistan Termik Santreli Rezilliği

Elbistan'da bulunan termik santral zehir kusuyor.

Hiçbir denetimin yapılmadığı Elbistan termik santrali, tüm bölgeye zehir saçıyor. Devlet yetkilileri tarafından, onca şikayete rağmen, bir kere bile denetlenmeyen elbistan termik santrali işletilmeye devam ediliyor. Santralde ne baca arıtma tesisi var ne de kül tutucu filtreler. Bu durum bölgede ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Halkbank'tan büyük kar

Halkbank, 2009 yılı ilk 9 ayında 1 milyar 208 milyon lira net kâr açıkladı.

Dün Halkbank Genel Müdürü'nün yaptığı bir açıklamada, Halkbank'ın 2009 yılı ilk 9 ayında 1 milyar 208 milyon lira net kar elde ettiği öğrenildi. “Kredi hacmimizdeki artış, pazar payımıza 109 bp’lik büyüme olarak yansıdı. Böylece kredilerdeki pazar payımız yüzde 7,8’e yükseldi” diyen Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu karın yıl sonuna kadar daha da artacağını ekledi.

Doğalgaza zam yolda

Doğalgaza önümüzdeki günlerde zam gelebilir.

Geçtiğimiz yıl petrolün 150 dolara yükselmesi, doğalgaz fiyatlarını da olumsuz yönde etkilemişti. Bu sene petrol fiyatlarındaki inanılmaz düşüş ise doğalgaz fiyatları üstünde de olumlu etki gösterdi. Ancak son zamanlarda Azeri gazına gelecek olan zammın tüketiciye yansıyacağı kula gelen haberler arasında.

Opel satılmıyor

Opel satışı durduruldu.

Dünya motor devi General Motors, sahibi olduğu otomobil fabrikası Opel'i, Kanadalı Magna grubuna satmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde satışına kesin gözüyle bakılan Opel, General Motors'un bünyesinde kalmaya devam edecek.

Holdingler domuz gribine karşı

Domuz gribi artık hodinglerin de gündeminde.

Son zamanlarda ülkemizi oldukça etkileyen domuz gribi artık holdinglerinde gündeminde. Türkiye'nin önde gelen holdingleri domuz gribine karşı önlem almaya başladı. Fabrikaların çeşitli yerlerine çalışanları bilgilendirici afişlerin asılmasının yanında hijyen konusunda çeşitli önemler de alındı.

Araç satışları tepetaklak

Araç satışları son zamanlarda iyice düştü.

ÖTV vergi indirimiyle patlayan araç satışları, son zamanlar da neredeyse durma noktasına geldi. Alımlarda büyük avantaj sağlayan ÖTV indiriminin artık olmaması vatandaşı araba almamaya sürüklüyor.

İsviçre'de ezan sesi susuyor

İsviçre'den üzücü haber.

Avrupalı düşmanlığını gün geçtikçe gizlemekte zorlanıyor. Minarelerin yasaklanmasının gündemde olduğu şu gündelerde, İsviçre Devlet Başkanı Merz çok manidar bir söylemdebulundu. "Minareler yasaklanmasa da ezan sesi duyulmayacak" diyen Merz, aslında Avrupalı'nın Müslüman Türk milletine olan bakışını gözler önüne serdi.