19 Ekim 2009 Pazartesi

Tavuklar çok şanslı!

Unakıtan, oğlunun gümrük vergileri artırılmadan hemen önce 4 bin ton çerezlik mısır ithal etmesini açıkladı: Oğlumun tavukları var, yem onlar.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın 4 bin ton mısır ithal ederken gümrük vergi artırımıyla kârını yüzde 40 artırdığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, bakanı istifaya çağırdı. Koç, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:
"Unakıtan ailesi bu sefer Türkiye'ye un değil mısır akıttı. Doğaldır, bir bakanın oğlu ticaret yapabilir. Ancak bu ithalattaki tarih çok önemlidir.
İthalat ağustos'ta yapıldı. İthalatın gerçekleştirilmesinin hemen ardından eylülde vergi oranı yüzde 30'dan yüzde 70'e çıkarılarak Unakıtan'ın oğlunun kârı yüzde 40 artırıldı. Oğlu ithal ediyor, babası vergiyi artırıyor ve kâr birden ikiye katlanıyor. Hani siz yolsuzluklarla uğraşacaktınız? İşleyen demoksilerde böyle bir durum, bir bakanın görev yapmasına haysiyet ve onur engelidir. Bu haysiyeti sayın Unakıtan'ın göstereceğine inanıyorum. Sayın bakan, ancak Abdullah Unakıtan'ın oğlu olmadığını ispat ederse bu görevde kalabilir."